Pagina 1 van 1

Help, ik moet mijn microswitch vervangen...

Geplaatst: do 29 aug, 2013 19:41
door ta0515
Nieuw op het forum, na vele volvo's, ford, opels enz, eindelijk een Saab. En wel een Cabrio...

Ik heb een 9.3 cabrio uit 2002. Sinds een paar dagen stopt de kap halverwege het openen. Als ik dan opnieuw de schakelaar naar achter haal, valt het dak eerst een stukje terug, om vervolgens volledig te openen. Sluiten doet hij in 1 keer goed. Na het openen geeft hij soms aan dat ik de deksel moet controleren. Blijkbaar sluit hij niet helemaal goed, maar even zachtjes op de deksel drukken is voldoende. Vanmiddag leef het achterste stuk van het dak, met het ruitje, omhoog staan bij sluiten.

Ik heb direct op het forum gekeken, en vond enkele nuttige tips. Na wat onderzoek stel ik vast dat de olie op peil is, er geen assen of pennen gebroken zijn, alle schaknieren 'vet' genoeg zijn, en dat mijn microswitch van de ' 5de boog' kapot is. Niet alleen verbogen, maar ook het indrukknopje is defect, en het rubberen hoesje gescheurd. Ik verwacht hiermee het probleemopgelost te hebben, maar moet nog wel de switch vervangen. Ik laat me vertellen dat de switch een stekkertje heeft, maar ik kan het kabeltje met het blote oog niet volgen tot aan een stekkertje.

Iemand wat nuttige tips over hoe de microswitch te vervangen, zonder kabeltjes e knippen en te gaan solderen?

Ik hoor jullie graag.

Martijn

Re: Help, ik moet mijn microswitch vervangen...

Geplaatst: do 29 aug, 2013 20:34
door jansen
Iemand wat nuttige tips over hoe de microswitch te vervangen, zonder kabeltjes e knippen en te gaan solderen?
Dan zal je de oude schakelaar los moeten halen tot boven het linker binnenscherm daar zit ie met een stekker inelkaar, als je de zak aan de rubberen rand losmaakt kan je erin kijken.

Re: Help, ik moet mijn microswitch vervangen...

Geplaatst: do 29 aug, 2013 20:38
door ta0515
Dank...!

Maak ik de zak via de bovenkant los, of moet daarvoor de zijkaart van de achterbank er uit?

Je ziet, op Saab gebied nog wat nieuw...!

Martijn

Re: Help, ik moet mijn microswitch vervangen...

Geplaatst: vr 30 aug, 2013 7:13
door jansen
Maak ik de zak via de bovenkant los, of moet daarvoor de zijkaart van de achterbank er uit?
De linkerzijde van de zijkaart moet er ook even uit, steld opzich niet zoveel voor, achterbankzitting omhoog eruit trekken en de rugleuning plat leggen, dan kan je bij de schroeven.

Re: Help, ik moet mijn microswitch vervangen...

Geplaatst: zo 01 sep, 2013 19:04
door ta0515
Dat lijkt me wel te doen. Dank..!

Waar kan ik de switch kopen. Ik tref veel webstores
die m in backorder hebben staan.?


Martijn

Re: Help, ik moet mijn microswitch vervangen...

Geplaatst: ma 02 sep, 2013 21:11
door jansen
Waar kan ik de switch kopen
De Saab dealer misschien.

Re: Help, ik moet mijn microswitch vervangen...

Geplaatst: di 03 sep, 2013 20:53
door ta0515
Zo, de switch is vervangen. Best een naar klusje trouwens. Zijkaart eruit, met je handen in eennonmogelijke hoek twee bindertjes doorsnijden, oude switch eruit, inbus niet in het mechaniek laten vallen, nieuwe switch er in, draad doortrekken en aansluiten maar.

De kap opent weer perfect, blijft niet meer hangen. Het probleem was dus inderdaad de switch.

Nu het volgende probleempje.

De switch die het sluiten van de softtop cover controleert is ook licht verbogen, waardoor bij het sluiten de auto meldt: check soft top cover. Als ik dan zacht op de cover druk, gaat de melding weg. Dit weekend maar eens voorzichtig de switch terugbuigen, of er een dun stukje rubber op lijmen.

Jammer dat saab voor deze switches de hoofdprijs wil hebben. Eur 50.- voor een switch die bij conrad eur 2.- kost. Maar eens kijken of ik de soft top switch kan vervangen door een conrad switch.

Re: Help, ik moet mijn microswitch vervangen...

Geplaatst: di 03 sep, 2013 21:19
door jansen
Dit weekend maar eens voorzichtig de switch terugbuigen, of er een dun stukje rubber op lijmen.
Lijmen hoeft niet, metalen lipje iets omhoog buigen is ruim voldoende.

Re: Help, ik moet mijn microswitch vervangen...

Geplaatst: vr 14 jun, 2019 22:43
door astrantia
Welke microswitch van Conrad is dit? Wil er nml ook een kopen, maar kan geen wijs uit bij Conrad.......

Re: Help, ik moet mijn microswitch vervangen...

Geplaatst: za 15 jun, 2019 16:17
door Sneepie
Heb recentelijk de microswitch vervangen. Volgens mij is het antwoord goud waard... ik kon hem, ook na lang zoeken, niet vinden. deze lijkt er op, maar is het niet!
http://www.directindustry.com/prod/marq ... 94187.html

heb uiteindelijk een 2e hands op de kop getikt.

Re: Help, ik moet mijn microswitch vervangen...

Geplaatst: do 20 jun, 2019 18:34
door speed01
Garage van Dongen in het plaatsje Zeeland.

Die hebben veel, en weten en fixen alles !