Zondag 24 april: Voorjaarsrit door Achterhoek en Veluwe

De Saab Classics Vereniging Nederland streeft ernaar om de leden op een verantwoorde wijze zoveel mogelijk plezier te laten beleven aan hun Saab 92, Saab 93, Saab 95, Saab 96, Saab 99, Saab 90, Saab 900 classic of Saab Sonett.
Gebruikersavatar
tweemeter
Donateur 2014
Donateur 2014
Berichten: 2251
Lid geworden op: ma 20 feb, 2006 0:14
Regio: NL - Provincie Utrecht

Zondag 24 april: Voorjaarsrit door Achterhoek en Veluwe

Bericht door tweemeter » zo 17 apr, 2016 21:03

Op zondag 24 april vindt de voorjaarsrit van de Saab Classics Vereniging Nederland plaats, met start in het Groene Hart van de Achterhoek, namelijk Zelhem, 7 kilometer boven Doetinchem. Dit jaar wordt deze rit georganiseerd door Hans en Ariëlle de Vries. De rit bestaat uit twee delen en zal in totaal ca. 90 km lang zijn en voert u van het ene mooie stukje Gelderland met coulisselandschap, kastelen en dorpen over de IJssel naar dat andere Gelderse pareltje: de bosrijke Veluwe.

Vanaf 11.00 uur zullen wij u verwelkomen met koffie en een lekkernij in eeterij & tapperij ‘De Smoks’, recht tegenover de kerk en die staat zoals gebruikelijk midden in het dorp. De meesten zullen na een lange rit daar wel aan toe zijn.
Vanaf 12.00 uur wordt er gestart en rijdt u zoals gezegd door een zeer gevarieerd landschap van bossen, landerijen, door fraaie dorpen, langs molens, kastelen en landgoederen. De eerste stop is in het kleinste stadje van Nederland, namelijk Bronkhorst. Hier is volop tijd om de prachtige panden te bekijken en een verfrissing op het terras van hotel-restaurant ‘De Gouden Leeuw’ te ontvangen.
Na de tussenstop brengt het veer Bronkhorst – Brummen u naar de andere kant van de IJssel (alleen bij hoog water vaart deze niet en zal de route omgelegd worden via Zutphen). Het landschap dat daar doorkruist wordt is al even fraai. We rijden ook even stedelijk, namelijk door het hart van onze papier- en kartonindustrie: Eerbeek en Loenen. Bij Loenen bevindt zich ook Neerlands hoogste waterval met een verval van maar liefst 15 meter. Via Beekbergen en Hoenderloo zal de eindstreep gepasseerd worden bij restaurant ‘De Woeste Hoeve’, alwaar zich ook een indrukwekkend verzetsmonumet bevindt.

Na in (of liever buiten op het terras) het restaurant nog even gezellig na te babbelen over de rit en op krachten te komen, kan ieder van daaruit gemakkelijk de thuisreis aanvaarden. De A50 ligt drie minuten rijden van het restaurant en centraal voor diegenen die naar het zuiden en westen moeten via Arnhem of naar het noorden en oosten via Apeldoorn.

Het restaurant heeft voor de deelnemers die graag een hapje eten voor ze huiswaarts keren een speciale aanbieding ter gelegenheid van deze voorjaarsrit. ‘Oklahoma Smoker Joe's’ langzaam gegaarde rib-eye met geroosterde groentes en patatas bravas (aardappeltjes in knoflook en rozemarijn) voor de vriendelijke ledenprijs van € 18,50.
Bij de opgave verzoeken we u aan te geven of u van dit aanbod gebruik wilt maken. Dan kan het restaurant daar rekening mee houden.
De consumpties op ‘De Woeste Hoeve’ zijn voor eigen rekening.

De rit wordt voor eigen risico gereden. De eigen bijdrage aan deze rit is € 10,– per equipe, te voldoen bij de organisatie bij aankomst.

We hopen op een grote opkomst. U kunt zich opgeven bij Hans en Ariëlle, het liefst vóór 20 april, via email: hoofdredactie@saabclassicsvereniging.nl
Na opgave ontvangen de deelnemers kort voor de dag van de rit via de mail meer details zoals aanreisroutes en adressen.
Porsche 911 997 C4S 2006
BMW 330ci 2001

Plaats reactie