Achterruitverwarming en antenne versterker

1997-2010
Gebruikersavatar
blafwoef
Geregistreerd lid
Berichten: 1774
Lid geworden op: zo 20 jan, 2008 22:59
Regio: NL - Provincie Utrecht

Achterruitverwarming en antenne versterker

Bericht door blafwoef » di 23 jul, 2019 14:01

Bij mijn 9-5 (2.3 t van 1999) heb ik ene vreemde ervaring. De ontvangst van de radio was heel slecht, dus ik vermoedde een defecte antenne versterker. Ik wilde op zoek gaan naar een andere, toen ik plots vorige week verrast werd met het volgende:
De achterruit was beslagen, dus ik dacht: ik doe de achterruit verwarming even aan. Direct werd de ontvangst van de radio prima, dus zoals ik altijd had bij alle Saab's, maar het icoontje van de achterruit verwarming ging niet branden op de display. Nog een paar keer aan/uit geprobeerd, maar geen icoontje. Initieel viel de ontvangst van de radio niet heel erg op, later legde ik de relatie en die avond onderweg naar huis weer geprobeerd. ik vertok vanaf mijn werk in Amsterdam en slechte ontvangst, zet de achterruit verwarming aan en prima ontvangst..
Geen idee hoe dit werkt of aangesloten zit, maar het klinkt alsof er iets niet helemaal goed zit. Iemand dit toevallig al een keer mee gemaakt of een idee hoe dit zo kan zitten? Lijkt erop alsof de schakelaar de antenne versterker aan zet, terwijl ik zou verwachten dat die niet op een geschekelde draad zit, maar stroom krijgt zodra contact aan gaat.. Ik heb helaas nog niet goed kunnen testen of de achterruit verwarming het wel doet.
9-5 2.3 T SE Midnight Blue
9-5 2.2 TiD Estate Linear, Smoke Beige
9³ 2.0 T SE Embassy Bleu (Sold)
9³ 2.2. TiD S...Black (Sold)
9-5 2.3 T Aero, Midnightblue.(Sold)
9³ 2.2 TiD Black Performance Edition (Sold)

Plaats reactie