steeds lege accu, lekstroom???

1993-2002

steeds lege accu, lekstroom???

Berichtdoor alex75 » do 14 sep, 2017 20:50

Hoi allen,

Thuis electra vind ik prima, maar met de auto vind ik dat een nachtmerrie vandaar jullie hulp gewenst.

Sta afgelopen week steeds met lege accu smorgens.. Heb vandaag radio, versterker, obd lezer, alles nagekeken, branden geen lampjes etc... ook alles nu losgehaald

ik verdacht de accu, danwel dynamo...maar ik weet het niet.
stationair meet ik 14.3 volt ( dus dynamo lijkt me goed..? )
alles uit, accu 12.8 volt, lijkt me ook oke...
Heb nu de accupolen los gehaald om morgen vroeg te kijken wat er dan is... ( hopelijk is de accu kapot, scheelt weer hoop gezoek en gezeik.. )
maar ik heb volgens mij lekstroom gemeten:
minpool los: meet ik 3.11 ampere tussen kabel en accu... is dat normaal voor ecu oid???

iemand ervaring hiermee waar te zoeken? en mag ik zo nodig zekering voor zekering loshalen en daar dan de multimeter insteken om te zoeken?? of heb ik kans dat ik dan wat meer kapot maak?

gr Alex
9-3 2.0T SE T5
Avatar gebruiker
alex75
Geregistreerd lid
 
Berichten: 350
Geregistreerd: za 01 aug, 2015 12:18

Re: steeds lege accu, lekstroom???

Berichtdoor jaap noord » do 14 sep, 2017 21:03

Je kunt de meter tussen accu en kabel houden. Je met nu 3ampere, als je nu 1 voor 1 de zekeringen trekt, en de meter gaat naar 0 dan heb je "hem" te pakken.
3 ampere is nog behoorlijk als verder alles uit staat. Toch nog iets van 36 watt.

Verstuurd vanaf mijn E6853 met Tapatalk
SAAB 900Si 2.3 Talladega.
CAAB 900SE 2.0T
Avatar gebruiker
jaap noord
Geregistreerd lid
 
Berichten: 2121
Geregistreerd: za 10 sep, 2011 13:34

Re: steeds lege accu, lekstroom???

Berichtdoor Rik Tuin » do 14 sep, 2017 21:39

Sneller is toch om bij volle accu de polen los te halen en deze de volgende ochtend weer aan te sluiten. Start de wagen weer niet, dan is de accu overleden. Heb ik afgelopen winter ook gehad. Was een hele geruststelling dat het zoiets eenvoudigs was.
Saab 9-3 Aero Cabrio, bj. 2001
Volvo S80 2.5T, bj. 2004
BMW R850R, bj. 1995

Niets wordt er, helemaal niets, uit talloos veel miljoenen.
Avatar gebruiker
Rik Tuin
Donateur 2015
Donateur 2015
 
Berichten: 950
Geregistreerd: za 17 jan, 2009 23:16
Woonplaats: Grijpskerk

Re: steeds lege accu, lekstroom???

Berichtdoor alex75 » do 14 sep, 2017 22:45

Hey Jaap en Rik, thnx!
Dit is precies mijn idee ook, alleen als het de accu is die dood is, wat is dan de 3 ampere?... en is 3 ampere zoveel watt???
Ik verdenk het alarm.... want wat zou het anders kunnen zijn...
9-3 2.0T SE T5
Avatar gebruiker
alex75
Geregistreerd lid
 
Berichten: 350
Geregistreerd: za 01 aug, 2015 12:18

Re: steeds lege accu, lekstroom???

Berichtdoor jor » vr 15 sep, 2017 10:23

3 amp. is 36 watt.Watt is E x I oftewel spanning x stroom.Weet ik nog uit een ver verleden :wink:
Het komt altijd goed behalve de laatste keer.
caab9-3 /1999
Avatar gebruiker
jor
Geregistreerd lid
 
Berichten: 1313
Geregistreerd: wo 29 feb, 2012 12:53

Re: steeds lege accu, lekstroom???

Berichtdoor alex75 » vr 15 sep, 2017 10:31

nou de accu is nog vol... heb al behoorlijk wat zekeringen getest maar nog niks gevonden... denk dat ik alarm er maar helemaal uit ga halen, en dan kunnen er tzt gelijk nieuwe batterijen erin.. al het weer mee zit..
9-3 2.0T SE T5
Avatar gebruiker
alex75
Geregistreerd lid
 
Berichten: 350
Geregistreerd: za 01 aug, 2015 12:18

Re: steeds lege accu, lekstroom???

Berichtdoor alex75 » vr 15 sep, 2017 12:26

iemand idee waar dat alarm zit? dacht in de wielkast rand bestuurders zijde, maar eg nie...
inmiddels alle zekeringen eruit gehad, maar lekstroom blijft.. snap hier niks meer van
9-3 2.0T SE T5
Avatar gebruiker
alex75
Geregistreerd lid
 
Berichten: 350
Geregistreerd: za 01 aug, 2015 12:18

Re: steeds lege accu, lekstroom???

Berichtdoor Theun49 » zo 17 sep, 2017 17:54

Er zijn stroomkringen in een 9-3 die niet gezekerd zijn.
Als er 36W wordt verstookt zonder rookontwikkeling, denk ik in eerste instantie aan de dynamo.
Heeft die niet een regelwikkeling? 3A is een redelijke waarde voor zo'n wikkeling.
Of misschien toch simpelweg een defecte diodebrug.
Testen? De kabel van de dynamo is makkelijk los te halen.
Saab 9-3 2.0i Vialle LPI 399dkm+ automaat. Next: geen turbo, maar elektro.
Theun49
Geregistreerd lid
 
Berichten: 856
Geregistreerd: zo 21 feb, 2010 17:52

Re: steeds lege accu, lekstroom???

Berichtdoor alex75 » ma 18 sep, 2017 15:00

ik heb de dynamo los gehad, het euvel bleef...
als ik dan de maxi zekeringen los trek was het weg, maar zo gauw ik de dynamo weer aansloot was het er weer..

Dus:
dynamo los: lekstroom
maxi zekeringen los: lekstroom
Beide los: geen lek stroom

Snap er niks van
9-3 2.0T SE T5
Avatar gebruiker
alex75
Geregistreerd lid
 
Berichten: 350
Geregistreerd: za 01 aug, 2015 12:18

Re: steeds lege accu, lekstroom???

Berichtdoor parma » ma 18 sep, 2017 15:17

Kabelbreuk dynamo.
of massa
parma
Geregistreerd lid
 
Berichten: 344
Geregistreerd: ma 13 sep, 2010 20:49

Re: steeds lege accu, lekstroom???

Berichtdoor alex75 » ma 18 sep, 2017 15:54

parma, bedoel je de kabel van de accu naar dynamo? zou in dit geval niks uit moeten maken als ik die kabel lostrek is het er nog steeds.
massa... tja... weet alleen niet meer waar te zoeken
En als de auto nog warm is meet ik 2.8 ampere, koelt hij verder af loopt het op naar 3.1
9-3 2.0T SE T5
Avatar gebruiker
alex75
Geregistreerd lid
 
Berichten: 350
Geregistreerd: za 01 aug, 2015 12:18

Re: steeds lege accu, lekstroom???

Berichtdoor parma » ma 18 sep, 2017 16:16

Als ik het goed versta, heb je geen lekstroom meer als je de zekering van de dynamo afhaalt.
Dus moet het probleem ergens tussen die zekering en de dynamo zitten zegt mijn (on)gezond verstand
parma
Geregistreerd lid
 
Berichten: 344
Geregistreerd: ma 13 sep, 2010 20:49

Re: steeds lege accu, lekstroom???

Berichtdoor alex75 » ma 18 sep, 2017 16:57

als ik alle kabels van de dynamo haal, blijft er lekstroom.
Als ik maxi zekering 1 en 2 eruit haal is het weg.
doe ik vervolgens de kabel van de dynamo er weer op is het er weer
lijkt wel of ik een dubbel probleem heb....
9-3 2.0T SE T5
Avatar gebruiker
alex75
Geregistreerd lid
 
Berichten: 350
Geregistreerd: za 01 aug, 2015 12:18

Re: steeds lege accu, lekstroom???

Berichtdoor parma » ma 18 sep, 2017 17:24

test eens met een ohm meter je bekabeling van je dynamo als start.

Maar ik zie dat je spreekt va1 maxi fuse 1. dit is degene van de fan. Deze bekabeling wil wel een bloot komen .... met de problemen vandien. Eens mooi volgen vanaf te ventilator naar de regio koplamp.
Loshalen en testen.
parma
Geregistreerd lid
 
Berichten: 344
Geregistreerd: ma 13 sep, 2010 20:49

Re: steeds lege accu, lekstroom???

Berichtdoor alex75 » ma 18 sep, 2017 18:52

die van de fan zit in de relais box, die is 30 amp, die geeft geen reactie... de kabel van de fan had ik er ook al uitgetrokken.....
ik bedoel naast de accu.. dat zijn er 4 van 60 ampere, 1 en 2 gaan naar zekeringen in de auto.... bijna elke zekering daar geven lekstroom reactie, dwz dezelfde als de hoofdzekeringen naast de accu.( maar alleen als de kabel naar de dynamo los ligt )
hoe meet ik die dynamo kabel, gewoon er tussen uit halen en dan op beide uiteinden ohm meten? wat moeten de waardes zijn?
dynamo laadt trouwens 14.4 volt bij stationair
9-3 2.0T SE T5
Avatar gebruiker
alex75
Geregistreerd lid
 
Berichten: 350
Geregistreerd: za 01 aug, 2015 12:18

Volgende

Keer terug naar 9-3 en 900 NG

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BasT en 14 gasten