Pagina 1 van 1

Radio code invoeren

Geplaatst: za 22 okt, 2016 20:45
door Robbert
In mijn 900NG cabrio zit de standaardradio.
Ik heb de accu enige tijd stroomloos gemaakt.
De radio is de standaardradio en hij is er niet uit geweest.
Gisteren op weg naar de APK, Alles werkt behalve de radio. Normaal gesproken vraagt de radio om de code.
Die voerde ik gisteren een keer foutief in (na enter pin op het display). De hele tijd is toen die code zichtbaar gebleven op de display maar radio ho maar.
Stroom er toen maar weer af. En toen vandaag kreeg ik wel vier streepjes op het display maar verder niets.

Weet iemand hoe ik dit op kan lossen?

Re: Radio code invoeren

Geplaatst: zo 23 okt, 2016 15:00
door joy
Knop "band" even vasthouden, moet hij zich weer resetten, indien 3 x foute code radio minimaal een uur aanlaten

Re: Radio code invoeren

Geplaatst: za 19 nov, 2016 23:30
door 900vol
Ik heb een 1996 900 NG cabrio. Als de accu eraf is geweest blijft bij mij de code in beeld staan, zonder dat de radio aangaat. Ik haal dan altijd de kabel van de CD-wisselaar los. Dat kan achter op de radio, of aan de wisselaar. Dan gaat de radio aan. Kennelijk heeft hij moeite met herkennen/initialiseren van de wisselaar. Omdat ik dit nu weet, haal ik altijd eerst de kabel van de wissellaar los voordat ik de code intoets. De radio gaat dan meteen aan na het intoetsen van de code. Kabel er weer in en klaar.

Re: Radio code invoeren

Geplaatst: vr 25 nov, 2016 10:35
door raymondjwjacobs
Ik heb hetzelfde, 4 streepjes en verder niets. Waar vind ik die code?

Dus als ik het goed begrijp, het knopje band vasthouden, of moet je eerst een uur de radio aan de stroom hangen?

Re: Radio code invoeren

Geplaatst: vr 25 nov, 2016 14:10
door Robbert
Band zou voldoende moeten zijn. Of anders bovenstaande methode wellicht.

Re: Radio code invoeren

Geplaatst: vr 25 nov, 2016 18:12
door jwaterink
Code hoort bij de auto, kartonnen kaartje ter grootte bankpas bij de autopapieren of soms bijgeschreven in onderhoudsboekje.

Heb ook wel eens geluk gehad dat iemand met een merkstift het op de radio zelf had geschreven (radio er even uit).

zonder code krijg je de radio niet meer aan de gang.

Re: Radio code invoeren

Geplaatst: wo 15 mei, 2019 17:56
door cooldjez
900vol schreef:
za 19 nov, 2016 23:30
Ik heb een 1996 900 NG cabrio. Als de accu eraf is geweest blijft bij mij de code in beeld staan, zonder dat de radio aangaat. Ik haal dan altijd de kabel van de CD-wisselaar los. Dat kan achter op de radio, of aan de wisselaar. Dan gaat de radio aan. Kennelijk heeft hij moeite met herkennen/initialiseren van de wisselaar. Omdat ik dit nu weet, haal ik altijd eerst de kabel van de wissellaar los voordat ik de code intoets. De radio gaat dan meteen aan na het intoetsen van de code. Kabel er weer in en klaar.
900vol bedankt voor je post. Ik heb ook een 900 NG met dezelfde radio/cd setup en ben al een hele tijd naar een oplossing aan het zoeken. Dit werkte! :D

Re: Radio code invoeren

Geplaatst: wo 15 mei, 2019 18:20
door busy
Voor de 9-5 staat hier een repair zou ook voor 900 kunnen gelden:
http://www.saabnet.com/tsn/class/parts. ... 90308genen

Re: Radio code invoeren

Geplaatst: wo 15 mei, 2019 19:25
door Robbert
Grappig dat zo'n oud topic weer eens langs komt.