Pagina 1 van 1

snelheidsmeter en toerental

Geplaatst: vr 01 feb, 2019 14:11
door erwin12
hoi zit met 2 problemen 1 ste snelheidsmeter werkt niet meer ja gezien in forumoverzichten dat plastic tandwiel op kan zijn. Maar vraag van de monteur is voor we dat open maken moet ik ook eert kunnen meten in de kabel die daar van komt of hij nog werkt.dan laten we het dicht.Onze vraag is nu is er ergens een schema van stroom voorziening.En ja kan onder er bij maar wordt moeilijk om te meten.De mogelijkheid zou toch ook moeten kunnen zijn waar de kabel naar binnen gaan in de auto dat je daar goed bij kunt of onder bij Dashboard dacht ik zo.Hoop jullie me verder kunnen helpen.

en ja zo ik al zij probleem 2 deze is zowat gelijk begonnen met weg vallen van snelheidsmeter.Je rijdt bv 80 km en je moet terug schakelen naar de 1 dan valt de auto uit gewoon zakt door Stationair toerental heen als me lukt hem op te vangen op zeg 1000 toeren dan blijft hij gewoon lopen erna.Kan niet geloven zeg maar dat snelheidsmeter iets met toerental aansturing regeling te maken heeft. heb geprobeerd met 80 km vrij zetten en uitlaten rollen naar rotonde dan pas in 1 zetten is er geen probleem blijft rondt de 800 toeren lopen steeds dan.

Re: snelheidsmeter en toerental

Geplaatst: do 07 feb, 2019 16:14
door Alex B
Laat ik dan maar een duit in het zakje doen. Op de versnellingsbak zit een dynamootje dat stroom genereert voor de aansturing van de snelheidsmeter. Die zit aan het boordnet gekoppeld met een stekkerverbinding. Als je onder de auto staat/ligt kan je dat makkelijk zien. Trek die connector los, zet er een multimeter op en ga rijden; of simuleer dat door met de voorwielen van de grond gas te geven. Wat het afslaan betreft, maak de stappenmotor schoon. Als het draaiend gedeelte vies is door olieaanslag zou het kunnen dat ie niet (ver genoeg) opent om de motor stationair te laten lopen.

Alex