Pagina 1 van 265

Alles maar dan ook alles over de nieuwe SAAB 9-5

Geplaatst: za 24 mei, 2008 13:56
door nacra 93
Hoe krijgen ze het toch voor elkaar om de foto,s e.d zo goed geheim te houden.
Maar ik begin vast een topic er over, plaats om vast lekker te speculeren en photoshops kwijt te kunnen.
Wat hebben we tot dusver:
Afbeelding
[/img]http://www.trollhattansaab.net/wp-conte ... 00x203.jpg[/img]
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Robert Toet schreef:Ik hoorde laatst wel aardige verhalen bij de dealer over de nieuwe 9-5. Hij had hem al gezien. Ik kan me herinneren dat iemand op het forum hem ook al eens gezien had en die sprak van een nog heftigere wigvorm. Volgens de dealer wordt het een heeeeele heftige wigvorm :D Voor de 9-3 estate schijnt er zelfs een raam in het dak te moeten komen anders blijft er niks over. De achterlichten van de 9-5 moeten iets van een witte balk zijn en de auto komt bomvol nieuwe snufjes te zitten. Saab beweert weer net zo inovatief te zijn als in 1970. Veel projectie op de vooruit, een systeem waarmee je 200 meter vooruit moet kunnen kijken (zoiets als mercedes maar dan weer beter), hele dunne zijspijlen en geen zijspiegels meer. Dealer was dermate enthousiast dat hij zei dat de Audi A6 zijn biezen kon gaan pakken. Gedurfde uitspraak lijkt me dat maar ik ben wel zeer nieuwsgierig naar dat ding geworden :D

Geplaatst: za 24 mei, 2008 22:13
door Reub
Als je het met dit weer te lang spannend houdt, krijg je zaadkoppen. Weet je toch wel?? :wink:

Geplaatst: za 24 mei, 2008 22:27
door Henk-Jan
Grappig inderdaad dat je bijna nooit spypics ziet van een nieuwe SAAB. Terwijl bij andere merken al bijna drie jaar van te voren duidelijk is hoe de auto eruit gaat zien.

De amateurfotograven zullen wel niet naar het noorden van Zweden willen trekken voor wat foto's. :wink:

Geplaatst: za 24 mei, 2008 22:30
door De900C-GAS

Geplaatst: zo 11 jan, 2009 10:42
door nacra 93
Volgens trollhattansaab.net komen er in februari foto,s vrij van de nieuwe 9-5
http://www.trollhattansaab.net/archives ... ments.html

Geplaatst: zo 11 jan, 2009 10:50
door Henk-Jan
Overigens vind ik het wel leuk dat je niet vier jaar van te voren spypics ziets.

Geplaatst: di 13 jan, 2009 13:54
door gustav
Hoi,

Volgens een van de medewerkers van saab waar ik altijd kom, had ie pas geleden een video bij saab nederland gezien.
En daarop was de nieuwe 9-5 te zien en die zou op de beurs in Frankfurt gepresenteert worden.
Precies zoals Sjoerd in een ander topic beweerd.

Alleeen vind ik het dan weer raar dat die beurs volgens Sjoerd in september is .
Kijk als die auto toch al klaar waarom dan wachten tot september dan is het jaar alweer om.

Groetjes

Geplaatst: di 13 jan, 2009 14:04
door jelger
gustav schreef: Alleeen vind ik het dan weer raar dat die beurs volgens Sjoerd in september is .
Kijk als die auto toch al klaar waarom dan wachten tot september dan is het jaar alweer om.
1 van de redenen kan zijn, wat de laatste dagen rond gaat in het 'circuit' heeft te maken met de mogelijke verhuizing van de produktielijn van Russelsheim naar Trollhattan. De nieuwe 9-5 zou in Duitsland gemaakt gaan worden, de nieuwe 9-4X in Mexico.

Men is erachter gekomen dat die enorme vervlochtendheid nu tegen de verkoopkansen van Saab werkt. Een koper zal dan namelijk contracten met GM North America en GME moeten maken voor de produktie van die modellen. Dat is niet aantrekkelijk.

Er zijn 2 regeringen in het spel (VS en Zweden inzake zowel GM als Saab) die steun danwel garantiestelling willen geven. Zweden gaat alleen niet een fabriek/produktie mede-financieren waar de mensen in Trollhattan (lees: belastingbetalende werknemers) niets aan hebben. Dit geldt zowel voor de 9-4X lokatie als de geplande 9-5 lokatie. Idem geldt voor de Amerikaanse overheid. Die gaat ook niet zomaar produktielijnen van buitenlandse dochter ondernemeningen buiten de VS financieren.

Duidelijk is geworden dat die geografische spreiding ('outsourcing') tegen het voortbestaan kan werken. Saab wil weer autonomer in GM staan, wat ook betekent dat er gesproken wordt om de ontwikkelingsafdeling terug uit Duitsland te halen en weer in Trollhattan neer te zetten. Ook omwille potentiele kopers.

Daarnaast heeft Saab ook nog de laatste paar centen nodig om die produktielijn van de 9-5 af te maken. Over die centen wordt momenteel gebakeleid.

Geplaatst: wo 14 jan, 2009 1:11
door renaat mattheus
Het begint mij eerlijk gezegd allemaal wat te lang te duren, dat getreuzel met het 'tonen' van de nieuwe 9-5 (voor zover die er hoe dan ook komt). Ik begrijp de strategie van Saab niet: zeker in de actuele tijden van onduidelijkheid en onzekerheid bij potentiƫle kopers (zoals ik) een tip van de echte sluier tonen zou heel wat (terechte) twijfel kunnen wegnemen. Maar ik neem aan dat het in maart allemaal duidelijk zal worden...

Geplaatst: wo 14 jan, 2009 1:47
door jelger
renaat mattheus schreef:Ik begrijp de strategie van Saab niet: zeker in de actuele tijden van onduidelijkheid en onzekerheid bij potentiƫle kopers (zoals ik) een tip van de echte sluier tonen zou heel wat (terechte) twijfel kunnen wegnemen. .
Je kan het als bedrijf in zulke hectische tijden nooit goed doen naar de klant. Laat men een tip van de sluier zien en moet men door belissingen een paar weken later het produkt terugtrekken dan heeft de fabrikant "het" wederom gedaan....

Lijkt me dat de prioriteiten nu eerst de komende maand moeten liggen bij het zekerstellen van de financiele middelen. Zonder dat is er gewoon nooit meer een Saab. Ook geen 9-5. Met of zonder tip van de sluier.... Kan me niet voorstellen dat de schaal van waar het hier de komende maand over gaat bij Saab en GM je ontgaat.

my 2 cents.

Geplaatst: wo 14 jan, 2009 1:54
door renaat mattheus
Ik begrijp je invalshoek, maar vraag me dan af waarom dealers en blijkbaar ook invoerders naar (verschillende) 'leverdata' verwijzen terwijl ze zonder twijfel ook op de hoogte zijn van het feit dat Saab 'aan een zijden draadje hangt'?

Geplaatst: wo 14 jan, 2009 11:58
door De Teng
Ik denk dat jullie beiden een serieus punt hebben. De een vanuit de klant gedacht en de ander vanuit het bedrijf zelf. Wat zwaarwegender is ...? Volgens mij doet dat niet echt ter zake.

De 9-5 tonen met een paar shots is ten eerste zo gebeurd en als het op een website waar ook ter wereld geplaatst wordt, weet binnen korte tijd iedereen het. Gratis reclame.

Geplaatst: di 20 jan, 2009 16:52
door Henk-Jan
*pom-pom-pom*

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Geplaatst: di 20 jan, 2009 17:02
door jelger
achterlichten a la 9-4x ? 8)

Geplaatst: di 20 jan, 2009 17:04
door Yellow_Fender
Ziet er toch wat teleurstellend uit vind ik. Voor een wagen die omschreven wordt als revolutionair in elk opzicht. Je ziet er uiteraard weinig van, maar ben toch een beetje ontgoocheld als dit het zou worden. Qua stijl net een make-over van de huidige 9-5.

Afwachten maar... :wink: