Pagina 1 van 1

Luchtlek in luchtinlaat?

Geplaatst: za 19 sep, 2015 14:36
door U-Poll
Graag advies en/of meedenken. Geen idee of ik echt een probleem(pje) heb, maar er is me wat opgevallen.
In de buis tussen de turbo en de intercooler zit een koppeling tussen de bovenste hard plastic buis (van turbo) en onderste rubber buis (naar IC). Ik vermoed daar wat luchtlekkage.
Het gaat om deze (vreemde) koppeling:

Afbeelding

Het bovenste hard plastic deel zit aan het onderste rubberen deel via een vreemde koppeling (die heb ik nog niet eerder gezien). Je kan het rubber deel redelijk makkelijk wiebelen (vooral omhoog/omlaag). Het zat me niet lekker, in dat soort overdruk buizen horen koppelingen geen speling te hebben. Dus heb ik geprobeerd om het los te halen. NOT dus. Ik weet niet (zonder het ding te mollen, da's makkelijk) hoe ik het los moet maken.

Toen heb ik een testje gedaan (om te kijken OF het wel een probleem is), door de hele prak met duct-tape in te tapen en zo een paar dagen te rijden:

Afbeelding

Nou lijkt het beter te gaan... maar dat zegt bij mij meestal niet zo veel... Vooral bij stevig op/doortrekken lijkt het iets pittiger (maar het was toch al geweldig).
Dus wie-weet is die koppeling niet helemaal joefel meer - daarom wil ik het open peuren en bekijken.

Weet iemand hoe je dat ding los krijgt? Er zit een soort beugel rondom die metalen bus/mantel, waarvan de twee delen aan de ene kant in een plastic klosje zitten en de andere kant in een gleuf.

Re: Luchtlek in luchtinlaat?

Geplaatst: za 19 sep, 2015 17:44
door plexus
Het is niet het meest luchtdichte tapewerk wat ik ooit gezien heb......misschien dat je het met een rolletje electrotape moet proberen.
In ieder geval tape die een beetje rekt en je zodoende echt strak om de koppeling kan aanbrengen.

Je kunt ook het luchtlek opsporen met een plantenspuit met een beetje zeepsop erin en dan iemand een beetje gas laten geven zodat de turbo druk gaat opbouwen, als je mooie bellen ziet weet je genoeg.