Gestolen auto's ouder dan 15 jr 80 procent weer boven water.

Uw Saab gestolen? Plaats hier een bericht met details van de auto, zodat deze mogelijk snel terug gevonden wordt.
rudolphw
Geregistreerd lid
Berichten: 361
Lid geworden op: za 24 apr, 2004 2:24
Regio: Deze houd ik graag voor me zelf

Gestolen auto's ouder dan 15 jr 80 procent weer boven water.

Bericht door rudolphw » vr 15 aug, 2008 9:10

Minder auto's gestolen

RIJSWIJK - De daling van het aantal autodiefstallen in Nederland zet door, maar motoren worden juist vaker ontvreemd. In de eerste helft van 2008 werden 5.738 personenauto's gestolen, 4,1 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.
Dat blijkt uit gegevens die de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (STAVC) vrijdag heeft gepubliceerd. De stichting gaat de oorzaak van het stijgende aantal motordiefstallen analyseren. Met 890 gestolen exemplaren is hun aantal met 9 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar.
In Zeeland, Twente en de Gooi-en Vechtstreek werden juist meer auto's ontvreemd dan vorig jaar. Vaak gaat het om oudere auto's. De STAVC vermoedt dat die worden gebruikt voor joyriding. Landelijk werden 7 procent meer nieuwe auto's (tot 3 jaar oud) gestolen. Het populairste merk om te stelen is de Volkswagen.
De kans dat een gestolen auto wordt teruggevonden, blijkt toe te nemen naar mate het vehikel ouder is. Van de nieuwste auto's duikt maar 40 procent weer op. Wagens in de leeftijdscategorieën van 4 tot en met 15 jaar en van 15 jaar en ouder komen in respectievelijk 60 en 80 procent van de gevallen weer boven water.
De STAVC baseert zich op informatie van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Plaats reactie