Pagina 1 van 1

Bijna gestolen!

Geplaatst: di 27 mei, 2008 14:22
door jelleiden
Bijna gestolen! Of misschien gewoon vandalisme? Gisteravond is de ruit aan de bestuurders zijde ingeslagen van mijn Caabje. Stond geparkeerd in Leiden West. Gelukkig heeft het alarm zijn werk gedaan en is hij (of zij) er vandoor gegaan. Natuurlijk niet nadat de linker en rechter spiegel er af zijn gehaald/getrokken. Mocht je nog een spiegel aangeboden krijgen in de buurt van Leiden... :evil:

Ik hoop dat de regen niet al te veel schade heeft aangericht aan het interieur. Op het eerste gezicht ziet het er nog goed uit. Aangifte gedaan, en nu maar op zoek naar een nieuwe ruit. Iemand suggesties? Glasschade bedrijf of gewoon de garage? Ik wilde zelf proberen om die ruit er in te zetten, maar voor die gasten is het waarschijnlijk een fluitje van een cent (zal wel een paar meer centen zijn :cry: )

Geplaatst: di 27 mei, 2008 16:57
door De Flok
Lekker door glasschade bedrijf laten doen. Als je beetje degelijk verzekerd bent, kost je dat alleen eigen risico(bij mij 75 euri).

Geplaatst: do 29 mei, 2008 17:35
door Den Silver Kulen
kostte mij niets, ook geen eigen risico. Gewoon coulant van de verzekeraar, die vonden het ook lullig voor me.

Geplaatst: vr 30 mei, 2008 10:03
door jelleiden
Toch maar eens aan een andere verzekeraar gaan denken... Omdat er niets gestolen was, was er volgens mijn verzekeraar geen sprake van diefstal maar van vandalisme. Dat is zo wie zo niet verzekerd.

Geplaatst: vr 30 mei, 2008 10:50
door ClassicS
jelleiden schreef:Toch maar eens aan een andere verzekeraar gaan denken... Omdat er niets gestolen was, was er volgens mijn verzekeraar geen sprake van diefstal maar van vandalisme. Dat is zo wie zo niet verzekerd.
Daar zou ik het niet zo bij laten zitten. Wellicht heb je keurig (zoals de verzekeraars het willen) niets van waarde in de auto achter gelaten. Een of andere onverlaat wilde het echter toch proberen en heeft ingebroken om te kijken of er niets ligt. Dan is de schade naar mijn idee nog steeds veroorzaakt door poging tot diefstal. Succes!

Geplaatst: vr 30 mei, 2008 12:16
door GUUSarrow
mijn WA+ verzekering dekt ook vandalisme.....als je inderdaad alleen WA hebt dan zal het niet lukken dit te claimen, anders nog even de voorwaarden lezen!

succes

Geplaatst: vr 30 mei, 2008 12:31
door pick up
Lullig zeg. Voor de verzekeraar moet je er toch ook een alarm in zetten. Doet die zijn werk, willen ze de veroorzaakte schade niet betalen. Ik zou ze daar toch zeker op aanspreken.

Geplaatst: zo 01 jun, 2008 0:50
door Areyonga
niets gestolen?...en je spiegels dan???

Geplaatst: wo 04 jun, 2008 18:00
door jelleiden
Spiegels lagen ernaast...In de zogenaamde duigen.

Ik zal de verzekering nog eens bellen als ik de rekening binnen heb. Overigens weet ik niet of WA plus met een cabrio zo veel beter is: hoge kosten en in veel gevallen is de kap niet verzekerd.

ze vragen erom

Geplaatst: di 08 jul, 2008 1:18
door Roger
bij die verzekering moet je dus blijkbaar je radio er nog even uithalen en vertelen dat ie gestolen is dan betalen ze radio en ruit! En dan klagen dat mensen onterecht claimen.

Geplaatst: di 08 jul, 2008 8:39
door blafwoef
Ik zou zeker nog eens gaan pushen en anders via je rechtsbijstand verzekering:
1: je hebt een alarm, om inbrekers af te schrikken
2: je hebt alles van waarde eruit gehaald, zoals de verzekering wil

Ik denk dat je alle troeven in handen hebt om een case te bouwen. laat je niet afschrikken, tenslotte zijn verzekeraars er altijd op uit om niet uit te hoeven keren en zullen ze dat als eerste proberen.

Ik zou het nog eens gaan proberen en niet de rekening afwachten, dan ben je te laat.
BTW: Je hebt proces verbaal laten opmaken en daar staat in poging tot inbraak? of vandalisme?
Je moet gewoon een goede kans maken zo