Pagina 1 van 1

V snaar H motor welke ivm geluid?

Geplaatst: ma 25 mar, 2019 23:03
door turbopilot
Met welke V-snaar hebben jullie goede ervaring?

De H motor is nu voorzien van een Gates 6219MC , het lijkt dat deze een jankend geluid maakt.

Hebben jullie dat ook wel eens gehad ?
en heeft er iemand goede ervaring met een ander merk.?

Bij autodoc.nl kosten die dingen bijna niets . Dat is niet het probleem, maar welke is de stilste

Re: V snaar H motor welke ivm geluid?

Geplaatst: di 26 mar, 2019 19:47
door turbopilot
Vandaag 3 verschillende merken besteld, dan maar proberen.

Re: V snaar H motor welke ivm geluid?

Geplaatst: do 28 mar, 2019 22:49
door Foll
Ben benieuwd naar je experiment met de verschillende merken! Heb op de 900 (dubbele snaar) en de 99 (enkele snaar) Gates snaren. Maar op de 99 piept die de eerste +/-10 seconden. Nieuwe snaar, poelies schoon, spannen, nog eens spannen, nog eens en nog eens.. ik krijg het niet weg :P .

Re: V snaar H motor welke ivm geluid?

Geplaatst: do 28 mar, 2019 22:59
door Funky Dude
Het schijnt dat nieuwe v-snaar inwrijven met talkpoeder helpt tegen piepen, maar heb dit zelf nog niet bij de hand gehad.

Re: V snaar H motor welke ivm geluid?

Geplaatst: vr 29 mar, 2019 16:57
door turbopilot
Funky Dude schreef:
do 28 mar, 2019 22:59
Het schijnt dat nieuwe v-snaar inwrijven met talkpoeder helpt tegen piepen, maar heb dit zelf nog niet bij de hand gehad.
meestal helpen die probeersels maar even, wat wel handig is. als het lawaai dan weg is dan heb je iig een idee dat het hoogstwaarschijnlijk de snaar is :D

die van mij doet het soms zo hard dat het lijkt dat de dynamo op zijn laatste adem loopt.

ik dacht dat er ooit eens een topicje over snaren geweest was, waarbij bepaalde sf ers een voorkeur hebben uitgesproken,
ik heb er ook een dunlop bij besteld

Re: V snaar H motor welke ivm geluid?

Geplaatst: vr 29 mar, 2019 18:34
door gunar
Piept bij mij ook de eerste 10 seconden. Zomer en winter. Dus niet seizoen- en weer/temperatuurafhankelijk. Dus "gewoon"" even piepen. Niet gewoon is als het niet stopt. Dan tijd voor vervanging van de snaren. Gebruik zelf Gates.

Eerste 10 seconden maar toeschrijven aan luchtvochtigheid (mist, motregen, Nederland :evil: ) dan wel op bedrijfstemperatuur komen van de rubbersamenstelling van de v-snaar. Alleen die eerste 10 seconden. ;-|+

Ophanging dynamo af en toe controleren, de rubber bussen niet uitgelubberd zijn, er geen speling op de dynamo zit.
Daarnaast de poelies ook af en toe controleren. Ze niet zijdelings wiebelen.
Beide controles met de motor uit ! Kun je met al je vingers tot 10 blijven tellen. V-snaren en lange haren, stropdassen, etc....killing. Autoliebhebbers, hobby, die werken met een draaiende motor....kan slecht aflopen. Leuke hobby. :oops:

Ik ben benieuwd naar de uitkomsten van je v-snarentest. Moeten we daar lang op wachten ? :P Ja, vast heel veel kilometers.

Ooit hier op het forum al geschreven over piepende v-snaren. Ergens heel lang geleden. Toen al conclusie: talkpoeder en andere "wondermiddelen" bieden geen resultaat. Het piepen kwam snel, veel te snel ;-(+ , weer terug opzetten.

Gedurende een hele autorit gepiep onderweg. V-snaren zijn aan vervanging toe. V-snaar zal te smal geworden zijn, zoniet al rafels vertonen, happen eruit. Oude v-snaar die na vervanging nog redelijk is kan in de kofferbak. Als reserve voor mocht de nieuwe doormidden breken.

https://www.tuning-gids.nl/piepende_v-snaar.htm#

Re: V snaar H motor welke ivm geluid?

Geplaatst: za 30 mar, 2019 13:59
door turbopilot
De andere snaren zijn nog niet binnen, ik had nog een nieuwe Gates liggen, die er nu maar opgezet .

Geluid is nu weg, kijken hoe lang het weg blijft.

De oude leek aan de bovenkant niet zo slecht, mooie witte letters enz, maar aan de zijkant Kun je wel zien dat hij er langer op heeft gezeten. Tijd gaat sneller dan je denkt.

Geluid is niet van dat piep geluid. ( slippende v snaar geluid) , maar zo’n jank geluid. In eerste instantie dacht ik dat de dynamo op zijn eind leek.