Pagina 1 van 1

uitbouw versnellingsbak

Geplaatst: do 28 dec, 2017 22:53
door zurcher
Ik ben bezig de motor en de versnellingsbak voor revisie uit mijn 1965er TT te halen. Alles is prima gelopen op het laatste na: de achterkant van der versnellingsbak komt niet los uit de steun, wat ik ook probeer. De bout die je van binnenuit door een gat in het schutbord losmaakt, is er uit en het differentieel is los van de steekassen, maar de bak laat zich niet naar voren trekken. Iemand een idee hoe dit op te lossen?
Erik-Jan Zurcher

Re: uitbouw versnellingsbak

Geplaatst: vr 29 dec, 2017 0:10
door frans1950
Waarschijnlijk zit het conische stuk van de bak vastgeroest in de steun. Ik heb meen ik eens gelezen te hebben dat ze de bak er met grof geweld (een zware spanband) uitgetrokken hebben, wel de bout er voor een deel indraaien achter anders
klapt hij ineens hard naar voren! Succes.

Re: uitbouw versnellingsbak

Geplaatst: vr 29 dec, 2017 0:45
door turbopilot
Boven het gat waar je de achterste bout eruit draait zit eenssort van kijkgat.
Als je hier een pen doorheen steek kun je op het conische deel van de rubberen steun een tik geven om hem te laten schrikken.
Icm met een beetje trekken aan de bak.

Hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.

Re: uitbouw versnellingsbak

Geplaatst: vr 29 dec, 2017 11:05
door Ronnes
Ik doe dit als volgt: ik heb een bout vastgelast in een pijpsleutel, die draai ik aan de achterkant in de bak, dan plaats ik een schaarkrik tussen de dwarsbalk onder de stoelen en de pijpsleutel (opgevuld met enkele houtblokken). Door de krik nu op te spannen, duw ik de bak uit het rubber. Al meermaals met succes gedaan.

Re: uitbouw versnellingsbak

Geplaatst: wo 03 jan, 2018 0:24
door zurcher
Bedankt allemaal. Dankzij stevig tikken op een zware schroevendraaier door het kijkgat in het schutbord (terwijl een vriend aan de andere kant trok) is het inderdaad uiteindelijk gelukt, en gelukkig ook zonder beschadigingen. De rubber steun is na 52 jaar wel duidelijk aan vervanging toe.
Gelukkig nieuwjaar.
Erik-Jan