Pagina 1 van 1

distributie tandwielen

Geplaatst: zo 02 dec, 2018 16:51
door Westef
Beste Saabisten
Op de meeste (kunststof) distributie tandwielen, m.n. het grote nokkenastandwiel staat FOMOCO of ford. In sommige gevallen staat er ook niets op . Is er dan sprake van een imitatie exemplaar? Zo ja,is deze uitvoering kwalitatief even goed? Graag jullie bevindingen.

Re: distributie tandwielen

Geplaatst: wo 05 dec, 2018 23:18
door Alex B
Je hebt in ieder geval kans op versere waren als er geen Ford of Fomoco op staat lijkt mij. Het is maar de vraag hoe lang Ford nog onderdelen beschikbaar heeft gesteld na het uit productie gaan van de V4. Op de Sonett heb ik tandwielen zitten die in het centrum van metaal zijn met een rand van kunststof die met een vertanding op het metaal zit. Is voor mijn gevoel een sterkere constructie dan helemaal van kunststof maar ik kan er helemaal naast zitten.

Alex

Re: distributie tandwielen

Geplaatst: do 06 dec, 2018 14:08
door Westef
Om bij het nokkenastandwiel te blijven, deze zijn wel in een 3-tal versies uitgebracht: compleet metaal, metaal met kunstof tandenkrans, en vervolgens die geheel van kunstof met natuurlijk een metalen binnenkern. Deze laatste zijn niet altijd voorzien van de fomoco belettering. Het balansas-tandwiel is ook een combinatie van metaal en kunstof, en krukastandwiel altijd volledig metaal.

Re: distributie tandwielen

Geplaatst: vr 07 dec, 2018 18:34
door Westef
Nog even wat info binnen gekregen, waar ik het mee kan doen. Aangezien de kunstof tandwielen ook niet door Ford zelf werden gemaakt, is een tandwiel zonder tekst, mits in goede staat, prima te gebruiken. Hier wil ik het bij laten.