Zeeland Tour 2018

Clubaangelegenheden van de Saabclub Nederland.
Dagmar
Geregistreerd lid
Berichten: 4
Lid geworden op: do 14 apr, 2016 22:23
Regio: NL - Provincie Zeeland

Zeeland Tour 2018

Bericht door Dagmar » zo 25 mar, 2018 23:13

Zeeland Tour 2018

Op zondag 22 april nemen we u mee op een tocht door Zuid-Beveland: boomgaarden, oude polders, welen, meidoornhagen, kleine dorpen, en vele vergezichten vanaf oude dijken.
De datum is bewust gekozen omdat het die middag laag water is waardoor de dynamiek van de Westerschelde, de levensader van Antwerpen, in alle glorie tot zijn recht kan komen: scheepvaart en natuurwaarden buitendijks, de geborgenheid van het leven binnendijks. De vele grillige dijken in de oude polders die dieper in Zuid-Beveland liggen, geven de strijd tegen de rivier in de Middeleeuwen weer; ze werden met mankracht opgeworpen en volgden de ligging van schorrenlandschap en eerdere dijkdoorbraken. De meer recente polderdijken, vlak achter de hoge moderne zeedijk, zijn vaak rechte lijnen in het landschap en getuigen van grootschalige verkavelingen en machinale dijkbouw. De scheepvaart op de Westerschelde is voor Zeeland een belangrijke economische factor, en op een aantal plaatsen die we aandoen zal dat een scherp contrast bieden met de kerkdorpen diep in de oude polders. Boortorens, scheepswerven, enorme windmolens, en diepe havenpanden bepalen hier het uitzicht.
We treffen elkaar op de zeedijk bij Baarland, waar we bij helder weer meteen de zuidelijke begrenzing van de toertocht overzien: het panorama van Antwerpen, Terneuzen, en Breskens aan de overkant van de rivier. De slagboom bij de opril van de zeedijk zal geopend zijn voor de Saabclub, zodat we de auto’s boven op de zeedijk kunnen parkeren. Het afsluitende diner zal in Wemeldinge zijn.

Het inschrijfgeld (koffie / gebak, toertocht + diner) bedraagt €28 per persoon voor leden, €33,00 voor niet leden. Deelnemers tot 12 jaar €14, kinderen tot 6 jaar gratis.
Indien u geen gebruik wilt maken van het diner: vanaf 12 jaar €7,50 en kinderen tot 6 jaar gratis.

Graag ontvangen wij uw aanmelding met vermelding van uw lidmaatschapsnummer, naam bestuurder, aantal inzittenden, woonplaats, kenteken en type Saab via e-mail
niet later dan 17 april: edererdagmar@gmail.com
Gelieve het inschrijfgeld over te maken op bankrekeningnummer:
NL49 RABO 0150012195 t.n.v. D. Ederer.
De inschrijving sluit bij 80 deelnemers.
Na aanmelding en betaling ontvangt u van ons de adresgegevens en de route naar de startlocatie in Baarland.
Voor meer informatie kunt u ons bellen: 0113 – 371379

Graag tot ziens op 22 april,
Dagmar Ederer en Patrick Mercy

Plaats reactie