Zeeland Tour 7 mei 2017

Clubaangelegenheden van de Saabclub Nederland.
Dagmar
Geregistreerd lid
Berichten: 4
Lid geworden op: do 14 apr, 2016 22:23
Regio: NL - Provincie Zeeland

Zeeland Tour 7 mei 2017

Bericht door Dagmar » do 13 apr, 2017 22:05

Zeeland Tour 7 mei 2017

Je kunt in Zeeland niet om de Deltawerken heen, en dit jaar voert de Zeelandtour dan ook van noord naar zuid over de Oosterscheldekering.
We starten in het oosten van Schouwen-Duiveland, op de jachthaven in Bruinisse. Na koffie met een Zeeuwse bolus met roomboter bekijken we enkele Schouwse ringdorpen, komen langs de sluitingscaissons bij het watersnoodmuseum in Ouwerkerk en rijden door de historische binnenstad van Zierikzee, om vervolgens vanaf de Schelphoek over de Plompetorenweg naar de aanzet van de Oosterscheldekering te rijden.
De weg bij de Plompe Toren ligt bovenop de dijk: fraaie vergezichten met in het oosten de Zeelandbrug, in het westen de werkeilanden van Neeltje Jans, en voor ons het Nationaal Park Oosterschelde. Zorg dat je de verrekijker bij de hand hebt: kans op bruinvissen, zeehonden, en altijd vogels.
Op de Oosterscheldekering zijn diverse plaatsen waar je de auto even naast de doorgaande route kunt zetten om te genieten van het weidse uitzicht. Links de Oosterschelde, rechts de Noordzee, en natuurlijk veel windmolens.
De volgende etappe is Noord-Beveland. Over buitendijkse wegen langs de oevers van het Veerse Meer, met vergezichten op Veere en de bossen van het Zilveren Schor.
Dan over de Zandkreekdam naar het zuiden, en bij Goes het heggenlandschap van Zuid-Beveland in. De boomgaarden en de meidoorn zullen in bloei staan, en de route voert deels over onverharde dijken en wegen ten zuiden van Nisse naar de zeedijk langs de Westerschelde. In het routeboek zullen we aangeven waar het de moeite loont om een dijktrap te beklimmen om zo bovenop de dijk van het panorama over de Westerschelde te genieten. Bulkcarriers en containerschepen worden hier langs de zandplaten naar de havens van Antwerpen, Terneuzen en Vlissingen geloodst.
Het uitgebreide buffet gebruiken we weer bij restaurant Landlust in Nieuwdorp, eens een monumentale rietgedekte Zeeuwse boerderij.

Het inschrijfgeld bedraagt €32 per persoon voor leden, €34,50 voor niet leden. Consumpties (frisdrank, wijn en bier) tijdens het buffet inbegrepen.
Graag ontvangen wij uw aanmelding met vermelding van uw lidmaatschapsnummer, naam bestuurder, aantal inzittenden, woonplaats, kenteken en type Saab via e-mail
niet later dan 25 april: edererdagmar@gmail.com
Gelieve het inschrijfgeld over te maken op bankrekeningnummer: NL49 RABO 0150012195 t.n.v. D. Ederer. De inschrijving sluit bij 80 deelnemers.
Na aanmelding en betaling ontvangt u van ons de adresgegevens en de route naar de startlocatie in Bruinisse.
Voor meer informatie kunt u ons bellen: 0113 – 371379

Graag tot ziens op 7 mei,
Dagmar Ederer en Patrick Mercy

Plaats reactie