Er zijn 1172 resultaten gevonden

door Rutger
di 25 jun, 2019 16:31
Forum: 900 Classic
Onderwerp: Kleppendekselpakking vervangen
Reacties: 32
Weergaves: 2303

Re: Kleppendekselpakking vervangen

Update van mijn kant: Ik heb alles weer helemaal schoongemaakt (pakking, kleppendeksel en cilinderkop) en de Elring pakking deze keer met een dun sliertje blauwe Loctite SI5926 vloeibare pakking vastgeplakt. Toen bleef ie prima zitten en was de montage een fluitje van een cent. De boel zit nu keurig...
door Rutger
za 15 jun, 2019 17:19
Forum: 900 Classic
Onderwerp: Kleppendekselpakking vervangen
Reacties: 32
Weergaves: 2303

Re: Kleppendekselpakking vervangen

Ja, spray gebruikt en inderdaad 10 minuten gewacht (ook 20) maar hij blijft gewoon niet goed zitten. Überhaupt is die pakking er niet in z’n geheel in te krijgen, hij floept er altijd wel ergens uit. Die halve maantjes die in de cilinderkop moeten vallen zijn ook net iets gedraaid, waardoor als je d...
door Rutger
za 15 jun, 2019 16:49
Forum: 900 Classic
Onderwerp: Kleppendekselpakking vervangen
Reacties: 32
Weergaves: 2303

Re: Kleppendekselpakking vervangen

Wat een drama is dit zeg. De pakking die m’n vader had gehaald is van Elring en die past net niet lekker waardoor ie steeds uit het gootje floept. En dan pakt die Loctite pakking-lijm ook niet. Nu nog 1 keer met wat klemmetjes lichtjes vast geprobeerd te plakken, hopelijk blijft ie dan hangen. Ander...
door Rutger
wo 12 jun, 2019 22:54
Forum: 900 Classic
Onderwerp: Kleppendekselpakking vervangen
Reacties: 32
Weergaves: 2303

Re: Kleppendekselpakking vervangen

Dank voor de reacties! Ik ga de spray gebruiken om de pakking vast te plakken voor montage en de andere Loctite op de aangegeven plekken. In het genoemde filmpje heeft de presentator een boek liggen waarin kennelijk staat op welke plekken je vloeibare pakking moet smeren. Dat boek lijkt verdomd veel...
door Rutger
wo 12 jun, 2019 17:11
Forum: 900 Classic
Onderwerp: Kleppendekselpakking vervangen
Reacties: 32
Weergaves: 2303

Re: Kleppendekselpakking vervangen

Dat is niet het juiste spul, want dan loop je kans dat er lijm-kit resten de boel verstoppen. Wat je nodig hebt is LOCTITE 3020 lijm spray voor pakkingen. Heel fijn spul. Hier is het te koop: https://www.werkenmetmerken.nl/nl/loctite_3020/p/12031/?gclid=EAIaIQobChMIpqHRxe7K4QIV2oXVCh0vcAAxEAkYAiABE...
door Rutger
wo 12 jun, 2019 10:41
Forum: 900 Classic
Onderwerp: Kleppendekselpakking vervangen
Reacties: 32
Weergaves: 2303

Re: Kleppendekselpakking vervangen

Dank voor de tip! Bij de Brezan ben ik al geweest en die raadden Loctite MR 5922 aan, dat heb ik toen ook gekocht. Heb je daar toevallig ervaring mee?
door Rutger
wo 12 jun, 2019 8:47
Forum: 900 Classic
Onderwerp: Kleppendekselpakking vervangen
Reacties: 32
Weergaves: 2303

Kleppendekselpakking vervangen

Hi allen, Sinds ik niet meer bij m'n ouders woon ben ik hier niet echt meer actief, aangezien ik zelf geen Saab heb maar mijn ouders wel. Maar nu komt er een klusje aan en heb ik wel een vraag, dus ik hoop dat ik die nog mag stellen :-) Aanstaande zaterdag ga ik de kleppendekselpakking van de 900 cl...
door Rutger
wo 14 jul, 2010 23:59
Forum: 900 Classic
Onderwerp: Cruise control werkt niet (maar alles lijkt oke?)
Reacties: 33
Weergaves: 1841

Re: Cruise control werkt niet (maar alles lijkt oke?)

72sonett3 schreef:Wat gebeurt er met de spanning op pen 3 als je het rempedaal intrapt? (Die gaat vast van 0 naar 12 V.)
Correct!

@brinky: wat voor stekker gaat eraan?
door Rutger
wo 14 jul, 2010 13:42
Forum: 900 Classic
Onderwerp: Cruise control werkt niet (maar alles lijkt oke?)
Reacties: 33
Weergaves: 1841

Re: Cruise control werkt niet (maar alles lijkt oke?)

De koppelingschakelaar en rempedaalschakelaar schakelen in serie een 12v plus. Ik meet dus 12 volts met m'n voltmeter als ik m'n mindraad op de massa van de auto houd en de plusdraad bij de schakelaars (op de 'uitgang' van de tweede schakelaar, de draad die richting ECU gaat). De rem licht schakelaa...
door Rutger
wo 14 jul, 2010 13:26
Forum: 900 Classic
Onderwerp: Cruise control werkt niet (maar alles lijkt oke?)
Reacties: 33
Weergaves: 1841

Re: Cruise control werkt niet (maar alles lijkt oke?)

Jawel, maar voor deze vraag maakte dat niet zoveel uit. Vanaf MY92 zit het zo (even snelle telefoonfoto van de Bentley): http://img20.imageshack.us/img20/9403/img00379201007141322.th.jpg Het enige wat ik kan verzinnen wat die remlichten zelf zouden kunnen doen is dat de unit via de lampjes aan massa...
door Rutger
wo 14 jul, 2010 13:14
Forum: 900 Classic
Onderwerp: Cruise control werkt niet (maar alles lijkt oke?)
Reacties: 33
Weergaves: 1841

Re: Cruise control werkt niet (maar alles lijkt oke?)

Iets wat ik niet snap: in de Bentley staat "If the brake light bulbs are burned out, the system will not engage." Als ik dan kijk naar het draadschema (helemaal links), snap ik niet hoe de remlichten zelf invloed kunnen hebben op de CC. Ik weet niet zoveel van elektronica, maar de unit krijgt toch g...
door Rutger
di 13 jul, 2010 23:38
Forum: 900 Classic
Onderwerp: Cruise control werkt niet (maar alles lijkt oke?)
Reacties: 33
Weergaves: 1841

Re: Cruise control werkt niet (maar alles lijkt oke?)

Thanks Tubefreak, misschien bel ik ze morgen even.

@brinky:
5GA 004 397-07
SAAB 41 08 643
door Rutger
di 13 jul, 2010 23:14
Forum: 900 Classic
Onderwerp: Cruise control werkt niet (maar alles lijkt oke?)
Reacties: 33
Weergaves: 1841

Re: Cruise control werkt niet (maar alles lijkt oke?)

Heb het van meerdere specialisten gehoord, en ook gelezen op meerdere websites... Zou graag testen met een andere ECU, maar de specialisten die ik aan de lijn heb gehad hadden er niet eentje liggen. Ga morgen nog wel heel even alles triple-checken, maar anders laat ik het wel zitten en kijk ik er na...
door Rutger
di 13 jul, 2010 21:43
Forum: 900 Classic
Onderwerp: Cruise control werkt niet (maar alles lijkt oke?)
Reacties: 33
Weergaves: 1841

Re: Cruise control werkt niet (maar alles lijkt oke?)

Ik heb alles doorgemeten en weet met aan 100% grenzende zekerheid dat zowel de hendel als de zekeringen goed zijn. Op de stekker die aan de ECU zit meet ik: - pin 1: het probleem ; hier moet 12v uitkomen voor naar de pomp - pin 3: 12v in bij "set" - pin 4: 12v in bij "resume" - pin 5: geen 12v in va...
door Rutger
di 13 jul, 2010 15:12
Forum: 900 Classic
Onderwerp: Cruise control werkt niet (maar alles lijkt oke?)
Reacties: 33
Weergaves: 1841

Re: Cruise control werkt niet (maar alles lijkt oke?)

De CC deed het bij aanschaf al niet. Het slangetje zit inderdaad op het zwarte buisje, de onderste. Probleem lijkt niet in iets vacuümgerelateerds te zitten, maar in de elektronica. De pomp krijgt namelijk geen 12v op het moment dat dat wel zou moeten. Als ik er zelf 12v op zet gaat ie gewoon lopen ...